2012. szeptember 25., kedd

Tour of the Himalayas - Segíthetsz

A csapat 3/5-e az új mezekben
Szeretném megköszönni a magyar csapat nevében is, hogy már egy egész ország aggódott értünk, pakisztáni tartózkodásunk miatt!

Jövőre ugyanitt!
Most meg is ragadnám az alkalmat, hogy elmondjam, sajnos a blogomban szereplő információk felfújódtak az újságírók által, nem, nem voltunk közvetlen életveszélyben, és igen, csak a hirtelen pánik volt az, ami miatt taláűn félreérthetően fogalmaztam. Tehát köszönjük jól vagyunk, és most a segítségeteket szeretnénk kérni, az itt élő gyerekek nevében.
Lányok 100 méteres váltófutása
Mint azt már korábban írtam, ez az egész verseny, egy karitatív jellegű esemény. 

Távolugrás (mezitláb)
A Kaghan völgyi iskola megsegítésére létrejött alapítvány, a veresennyel próbálja felhívni a figyelmet az itteni, szegény sorban élő gyerekekre. Az alapítványi pénzek a gyerekek étkeztetésére, oktatására mennek.

Csak egy fényképet szeretnénk (és nem tudják megnézni később)
Gyerekdalokat énekeltek nekünk
A sportnap amin voltunk, az ott felajánlott nyeremények, amit a legjobbak kaptak... Megható volt látni, hogy ők, nem egy okostelefonnak, vagy egy lapotopnak örülnek, hanem egy tollaslabda készletnek, vagy akár csak 1 db teniszlabdának. Teljesen más értékrend szerint működik ez a világ. Mielőtt ide eljutottam, én is általánosítottam. Azt hiszem, hogy ez óriási hiba volt. Nem mindenki rossz ember, aki ezen a vidéken él. 
Mi sem maradhattunk ki a sorból

A "nagy" ajándékokkal
Ahogy a gyerekek jöttek oda hozzánk, csak hogy hozzánk érhessenek, hogy egy közös fotó készülhessen rólunk, velünk, az európai versenyzőkkel. Mi, a versenyzők, a hősök megtestesített másai vagyunk az ő szemükben. Mikor végre velünk focizhattak, vagy velünk húzhattá a kötelet. Hihetetlen látvány volt, ahogy az öröm, boldogság kiült az arcukra. 

Zsonglőrködés kavicsokkal
Kötélhúzás papucsban, vagy ami van











Az pedig, ahogy a futóversenyen küzdöttek, ahogy cipő nélkül futottak a salakon, vagy kötélhúzásnál a papucs lefordult a lábukról és a bőrük érintkezett a forró köves talajjal... Hihetetlen látvány volt. És boldogok.








Ahogy a "városokat" láttuk, ahol ezek az emberek élnek. Nem azért sírnak, hogy nincs internet, mert még villany sincsen sok helyen, de nem kéregetnek, sőt, mikor a Pai nevű kis falucskában, 3000 méterrel a tengerszint felett, a helyi lakosok 15 percen keresztül nem akartak elengedni minket, mert minden telefonnal fényképek tucatját kell készíteni a külföldiekkel, emellett pedig a helyi boltban, frissen vásárolt chipsből, vagy innivalóból osztozkodni akartak velünk, pedig elhihetitek, hogy nem veti fel őket a pénz. Ezt ott lehetett észrevenni, mikor vásároltunk ebben a helyi kisboltban és a 100 rúpiából nem tudtak vissza adni, pedig átszámolva ez kb. 250 forint.

Bolt Pai-ban
Pai (3000 méteren)
Nem is tudom mit írhatnék még ahogy az itteni "átlagpolgárok" élnek. Nem, ők nem szélsőséges banditák, nem azok, akiket a civilizált nyugat minden rossz szülőjeként titulál. Ők azok az emberek, akik élni szeretnének. Élni abban a környezetben amit a sors szánt nekik. Abban, amiben mi egyetlen napot sem bírnánk ki, TV és internet nélkül... 

A helyi nagy bevásárló központ

Most segíthetünk a gyerekeknek, ugyanis a versenyre készített egyedi bringás mezekből minden méretből több készült, hogy ha valamelyik versenyző szeretne még vásárolni, akkor az ezekből befolyt összeget a gyerekek étkeztetésére és oktatására fordíthassák, hogy egy élhetőbb jövőt adhassanak kezükbe. Minden gyerek beszél angolul. Ők már képesek lehetnek arra, hogy ha egy kis segítséget kapnak, akkor megállják helyüket a nagyvilágban.

Mezek kiosztása (Sok maradt, tudsz venni)
Ezeknek a mezeknek az ára most még csak 55 Euro. 2 napotok van rá, hogy kérjetek, hogy az árát átutaljátok, vagy egy általunk megbízott személynek adjátok. Csütörtök este után már drágábban, a megmaradt darabokat ebay-ről tudjátok megszerezni. Nagyon szép kivitelezésű mezekről beszélünk, és igazán egyedi ajándék lehet annak aki szereti a sportot. Azzal nem is számolva, hogy tekerés közben az az érzés tölthet el, hogy SEGÍTETTEM!
Mezünk hátulja

Magyar, Szlovák, Cseh, Angol, Skót, Holland, Dán, Pakisztán, World United, SUI Southern Gas Company Limited, Leader jersey, illetve ország nélküli, fekete design-al az, ami vásárolható. Még van XS-S-M-L-XL méretben.

Minden nemzet együtt

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése